Жадан, Каданов, Пєньков і Ко: розпочався марафон заради спасіння трьолітньої дівчинки у Харкові

П'ятниця, 29 травня 2020, 17:56
Ціль благодійного заходу — підтримати трирічну харків’янку Василису Пушкіну, у якої виявлено рідкісний і небезпечний недуг.
Жадан, Каданов, Пєньков і Ко: розпочався марафон заради спасіння трьолітньої дівчинки у Харкові

29 травня, у п’ятницю о 18:00 в онлайні відбудеться благодійний марафон «Стрім серця», у якому з Києва та Харкова братимуть участь Сергій Жадан, Олег Каданов, гурти Dостоевсkий FM, BusiCama, Junket, вагоновожатые, MORJ та інші. У стрімі, крім віршів і музики, буде й розмова про проблеми дитячої онкології та паліативу в Україні за участі лікаря Андрія Пєнькова, адвокатки Олени Хитрової (ILF), волонтерок Олени Шержукової (Українська федерація боротьби проти раку), Тетяни Гріди (Лікарняні клоуни), Марії Чупініної (Добротак). Модераторкою стане арт-директорка Art Area DK Олена Воробйова, яка сама наразі бореться з рідким різновидом раку: рабдоміосаркомою.

Василиса — третя донька у родині Пушкіних. Зараз мати Олена вагітна четвертою дитиною — хлопчиком. Перший дзвоник хвороби пролунав 26 лютого, коли після забавок у Василиси пішла кров носом, а через три дні ніс розпух. Харківські лікарі кількох медустанов пояснювали це фурункулом, згодом — гематомою. Лише місяць потому, після двох операції зробили біопсію, виявили пухлину та відправили до відділення дитячої онкології у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1.

Зараз діагноз підтверджено й у Національному інституті раку: ембріональна рабдоміосаркома носової порожнини з локорегіональним лімфатичним вузлом 3 стадія. Таку пухлину лікують хіміотерапією, променевою терапією та прямим хірургічним втручанням. Василиса вже пройшла два курси хіміотерапії в Україні за державний кошт, але операцію готові проводити лише у Барселоні. 

«Це дуже складно, — пояснює батько Костянтин. — У дитячому носику все поряд — мозок, нерви, кістки у стадії росту. Ніхто в Україні не наважується на таку операцію, або просто говорить, що прогноз буде дуже поганий».

Загалом, рабдоміосаркома — дуже рідке онкологічне захворювання, його діагностують, в середньому, у чотирьох дітей з мільйона. Тому батьки зверталися до клінік у Німеччині та Ізраїлю, де є фахівці з досвідом таких операцій. Деякі відмовлялися через те, що перший курс хіміотерапії вже був пройдений без їхньої участі. Деякі посилалися на карантин й закриття кордонів. Відгукнулися у іспанському Hospital Sant Joan de Déu — одному з найбільших педіатричних центрів Європи. Тут проведуть операцію та декілька курсів хіміотерапії і променеву терапію за американськими протоколами й з використанням американських препаратів.

«Повне лікування коштує 318 000 євро, а починати можна, коли зібрано 50% цієї суми. Але, дякувати нашим волонтерам, вони вмовили іспанців прийняти нас із сумою значно меншою — 80 000 євро. Це — наша перша мета, — пояснює тато Василиси. — Зараз, завдяки волонтерам та пожертвам, у нас є трохи більше 50 000 євро. Ми дуже сподіваємося, що з марафоном ми досягнемо першої цілі й у донечки з’явиться шанс на повноцінне лікування і повноцінне життя».

Підтримати Василису на шляху до одужання можна і під час «Стріму серця», і просто зараз за реквізитами нижче.

Трансляція стрімів відбуватиметься на Facebook-сторінках і YouTube-каналі медіагрупи Накипіло та Ukrainian Main Stream за посиланнями:

Організатор та ініціатор марафону “Цветная Капуста” — арт-простір творчої діяльности та культурних заходів для дітей та дорослих.

Сторінка заходу у Facebook: https://www.facebook.com/events/268529664531762/

Сторінки Василиси vasuta_happylife

Реквізити допомоги:

Гривня:

ПРИВАТБАНК Україна

5168 7450 1706 4350 UAH

Пушкін Костянтин (тато)

Російські рублі

Сбербанк Россия

5336 6903 6755 1324 RUB

Стафорова Вера (бабуся)

Євро:

Paysera LT Європа

4745 0309 0115 6320 EUR

Olena Staforova (матуся)

PayPal

https://paypal.me/Verniks13

Стафорова Віра (бабуся)

 

comments powered by HyperComments