Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки: заступник начальника Харківської митниці ДФС постане перед судом

Понеділок, 1 червня 2020, 17:35
Прокуратурою Харківської області затверджено та надіслано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника Харківської митниці ДФС за ч. 2 ст. 367 КК України.
Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки: заступник начальника Харківської митниці ДФС постане перед судом

Як раніше повідомляв начальник відділу прокуратури Харківської області Олександр Цимбалістенко, у січні 2018 року в ході перевірки службові особи митниці виявили порушення вимог Митного кодексу України. Декларант заявив неправдиві відомості щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, щоб ухилитися від сплати мита понад 540 тис. грн за ввезений ним товар — обладнання для обробки МДФ-плит, повідомляє прес-служба прокуратури.

Відповідно до вимог митного кодексу України, заступник начальника  Харківської митниці ДФС, будучи службовою особою, був зобов’язаний протягом 6 місяців з дня виявлення факту порушення митних правил скласти протокол про порушення митних правил стосовно вказаного чоловіка за ч. 1 ст. 485 МК України та застосувати стосовно нього як декларанта штрафні санкції у розмірі 300% від суми збитків — понад 540 тис. грн, проте не зробив цього.

Таким чином, дії службовця завдали державі збитків на суму понад 1,6 млн грн, що є тяжкими наслідками.

За процесуального керівництва прокуратури вказаному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Йому обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту та відсторонено від посади.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

comments powered by HyperComments