Після моніторингу ХАЦ: ціни на запчастини до машин швидкої допомоги знизилися в рази

П'ятниця, 19 червня 2020, 18:24
КНП Харківської облради «Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини катастроф» уклало угоду з ПП «Енергосервіс-Дозор» щодо придбання запчастин вартістю 2,5 млн. грн.
Після моніторингу ХАЦ: ціни на запчастини до машин швидкої допомоги знизилися в рази

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на сайт «Прозорро».

Мова йде про придбання запасних частини для автомобілів екстреної медичної допомоги
Хоча очікувана вартість складала 5,8 млн. Грн. Тобто в результаты торгів вартість знизилася більш ніж вдвічі, або на 3,3 млн. грн. У торгах прийняло участь 5 фірм, які реально торгувалися.

Для порівняння: у березні 2020 року це ж КП також проводило закупівлю запчастин і також уклало угоду з ПП «Енергосервіс-Дозор». Тоді ця фірма не торгувалася, бо, мабуть, знала, що заради їх перемоги відсіють всіх інших учасників. 

А тепер порівняємо ціни на запчастини у березні і зараз, які має постачати одна й та сама фірма одному й тому самому комунальному підприємству.

Так, у березні за газомасляний амортизатор платили 1612 грн. без ПДВ, а зараз планують – 663,7 грн. Для частини запчастин знайшли більш дешевші аналоги, а деякі просто впали у ціні. Так, іспанський ремкомплект супорту подешевшав з 212 грн. до 140 грн. 

Реальна конкуренція показала скільки коштів можна зекономити, якщо детальніше мониторити діяльність керівників медичних закладів.

Але потрібно перевірити чи дійсно у березні на машини швидкої допомоги поставлялися оригінальні деталі з Німеччини чи Італії а не замінили більш дешевими аналогами.

Раніше ХАЦ писав, що автомобілі швидкої допомоги, за ремонт яких заплатили в 2019 році, не працюють та знов потребують ремонту.

comments powered by HyperComments