Суд обрав запобіжний захід керівникам «Електроважмашу»: підробці від «ХАЦ»

Вівторок, 23 червня 2020, 13:25
Про це йдеться в ухвалі Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 19 червня.
Суд обрав запобіжний захід керівникам «Електроважмашу»: підробці від «ХАЦ»

Як повідомляє «Харківський антикорупційний центр», Орджонікідзевський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави 504 480 грн. для директора з економіки. Щодо генерального директора, то застава склала 42040 грн.

16 червня прокурор області Олександр Фільчаков повідомив, що протягом 2019-2020 рр. посадові особи підприємства уклали низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів та запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалась напряму з ДП «Завод «Електроважмаш» до Брянського машинобудівного заводу, який є найбільшим виробником маневрових та магістральних тепловозів у Російській Федерації. Усі розрахунки проводились у російських рублях. При цьому продукція ДП реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості.

За попередньо встановленими даними, внаслідок здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству заподіяно шкоду на суму 1 млн 100 тис. грн.

 

comments powered by HyperComments