Чотири замість 27: Харківську область переділять по-крупному

П'ятниця, 3 липня 2020, 11:05
Нардепи вважають: так буде потужніше.
Чотири замість 27: Харківську область переділять по-крупному

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування схвалив створення чотирьох укрупнених районів на Харківщині з центром в Ізюмі, Куп' янську, Лозовій та Харкові. Таке рішення підтримали 18 народних депутатів із 23.

На голосування також була подана пропозиція підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою, згідно з якою Харківська область мала складатись із 7 укрупнених районів. Цей варіант підтримали лише троє народних депутатів із 23.

«Тож Харківська область тепер має чотири потужні райони, що мають забезпечувати ефективне представництво державної влади. Саме для цього і формується субрегіональний рівень», – повідомив народний депутат Дмитро Микиша,.

Рішення про утворення нових районів ще має підтримати Верховна Рада.

Нагадаємо, зараз Харківська область складається з 27-ми районів. За цим показником Харківщина займає перше місце в Україні. У квітні Харківська область розробила свою схему поділу регіону, яка дещо відрізнялася від запропонованої Міністерством розвитку громад та територій.

comments powered by HyperComments