Харків наповниться звуками дивовижних арт-об'єктів (ФОТО)

П'ятниця, 3 липня 2020, 17:32
З 1 липня вулиці міста прикрасяться новими арт-об'єктами - розписаними піаніно. Проект «Арт-піано» - частина програми для широкої аудиторії Міжнародного фестивалю класичної музики Kharkiv Music Fest, мета якого - зробити класичну музику і візуальне мистецтво доступним.
Харків наповниться звуками дивовижних арт-об'єктів (ФОТО)

У цьому році фестиваль мав відбутися в Харкові в березні, однак через складну епідеміологічну ситуацію і введення карантину основна концертна програма була скасована.

«В рамках проекту «Арт-піано»Kharkiv Music Fest подарує місту 30 піаніно. Головна артерія, де будуть виставлені інструменти, - вулиця Сумська: фонтан «Дзеркальний струмінь», ХНАТОБ, філармонія, пам'ятник Тарасу Шевченку і т.д. Також, інструменти встановлять в аеропорту, Саржиному яру - розповідає Марія Горбонос, виконавчий директор Kharkiv Music Fest. - Традиційно грати на інструментах cмогут всі бажаючі, а протягом вихідних, в певний час, на них будуть грати професійні піаністи. Всі інструменти після закінчення фестивалю будуть передані дитячим, соціальним і культурним установам».

Всі інструменти - авторські, їх створювали за спеціально розробленими ескізами учні харківських шкіл, відомі харківські художники і дизайнери. Інструменти налаштовані і зберегли свою музичну функцію.

Серед художників, які в цьому році перетворили піаніно в твори мистецтва: всесвітньо відомий дизайнер і каліграф Олексій Чекаль, сучасний український художник-монументаліст, графік, автор об'єктів та інсталяцій Роман Мінін.

Зробити з піаніно унікальний арт-об'єкт і розмістити його людному місці - ця історія не нова. Організатори фестивалю надихнулися проектом британського художника Люка Джеррама «Play me, I'm yours» ( «Грай, я - твій») в рамках якого майже 2 тисячі піаніно були встановлені в 60 містах по всьому світу. Так народився проект «Арт-піано», який об'єднав музику і арт.

Знайти об'єкти «Арт-піано» можна буде на таких відкритих локаціях:

1. Пл. Конституції (поруч з Історичним музеєм),

2. Ст.м. «Пл. Конституції» (біля Градусника),

3. Соборний сквер (біля фонтану),

4. Сквер Стрілка,

5. «Дзеркальний струмінь»,

6. Сад Шевченка (біля пам'ятника Т. Г. Шевченка),

7. Сад Шевченка (біля Каскаду),

8. Ст.м. Університет ( «Стекляшка»),

9. Центральний палац одруження,

10. Центральний парк відпочинку ім. М.Горького,

11. Сквер ім. Я. Мудрого (поруч зі ст.м. «Пушкінська»),

12. Ст.м. «Архітектора Бекетова» (біля пам'ятника Закоханим),

13. Саржин яр,

14. Ст.м. «23 серпня» (біля пам'ятника Солдату-визволителю),

15. Аеропорт.

Сайт фестивалю: https://kharkivmusicfest.com/festival.html

Сторінка Арт-піано https://www.facebook.com/events/1500954263407308/

comments powered by HyperComments