It-компанія SoftServe передала Апарат штучної вентиляції легень та засоби індивідуального захисту в лікарні Харкова

Вівторок, 7 липня 2020, 13:14
Минулого тижня Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня" отримала Апарат штучної вентиляції легень V8600, виробництва США.
It-компанія SoftServe передала Апарат штучної вентиляції легень та засоби індивідуального захисту в лікарні Харкова

Раніше в Харківську Обласну клінічну інфекційну лікарню було надіслано 33 коробки костюмів індивідуального захисту GB19082-2009 (1000 шт.) та 5 коробок захисних окулярів GB14866-2006 (500 шт.), а також 1500 штук захисних респіраторів БУК-3.

Одразу після оголошення карантину по всій країні та надзвичайної ситуації в окремих містах, IT-компанія SoftServe виділила 10 млн грн для підтримки медичних закладів у боротьбі з пандемією коронавірусу. Гроші перерахували у корпоративний Благодійний фонд «Відкриті очі» та скерували на вирішення нагальних медичних потреб у тих локаціях України, де розташовані офіси компанії: Дніпро, Харків, Рівне, Київ, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів.

Паралельно, Фонд розпочав додатковий відкритий збір коштів для потреб лікарень, де завдяки активній підтримці усіх небайдужих вдалося зібрати понад 820 тис. грн. Ще більш ніж 4 млн грн пожертвували працівники SoftServe з заощадженого у березні, квітні та травні ЄСВ, який держава скасувала фізичним особам-підприємцям на час карантину. 

“Відділення інтенсивної терапії розраховано на 12 ліжок. Щодня наші лікарі надають медичну допомогу наймолодшим хворим, не лише з інфекційними патологіями, а й з іншими невідкладними станами, які потребують штучної вентиляції легень. Важливо, що саме наша лікарня отримала апарат, адже до сьогодні ми не мали жодного Апарату штучної вентиляції легень високого класу. Наявність сучасного медичного обладнання дозволить нам зберегти життя наших пацієнтів”, -  розповідає Дмитро Кухар, директор Обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.кка 

Ще на початку карантину, коли рішення про благодійну допомогу було ухвалено, Фонд, разом з сотнями інших волонтерських груп та представників соціально-відповідального бізнесу, почав пошуки найважливішого обладнання - апаратів штучної вентиляції легень. Оперативно вдалося придбати 9 таких ШВЛів: два апарати ШВЛ українського виробництва, які вже близько двох місяців працюють у двох львівських лікарнях, і 7 апаратів ШВЛ експертного класу виробництва США, які були передані у міста України.

“Обираючи лікарняний заклад для передачі ШВЛ, ми керувались бажанням, щоб це обладнання було найбільш корисним та використовувалось і після проходження пандемії. Тому була обрана Обласна дитяча інфекційна лікарня, яка працює з пацієнтами з усієї Харківської області. Для дітей з певними хворобами потреба в такому обладнанні, на жаль, актуальна завжди”, - повідомляє директор Харківського офісу SoftServe Генадій Букшевалов.

Кризова команда компанії SoftServe продовжує стежити за розвитком подій, готова реагувати на нові запити і надалі допомагатиме медикам та місцевій владі. 

Працівники SoftServe також допомагають органам місцевого самоврядування та державним установам розробити та впровадити технологічні рішення для боротьби з COVID-19. Прикладом такої допомоги стала розробка інтернет-платформи «STOP COVID-19» та чатботів для Львівської обласної ради та пізніше доповнили даними зі всієї України. Платформа містить вичерпну інформацію про перелік та контакти медичних установ із зазначенням контактів сімейних лікарів, а також  актуальну карту поширення Covid-19 в Україні. Крім того, на сайті стисло подано інформацію про симптоми коронавірусу, групи ризику та рекомендації щодо превентивних заходів. 

Про SoftServe. SoftServe — провідна українська ІТ-компанія, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг.

SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить в трійку найбільших ІТ-компаній України. Близько 7000 співробітників працюють у європейських та американських офісах компанії, що знаходяться у 12 країнах. Головні офіси компанії знаходяться у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце, Варшаві (Польща).

Про Благодійний Фонд «Відкриті очі»

У 2014 році у SoftServe був заснований корпоративний Благодійний фонд «Відкриті очі». На початку Фонд відігравав роль внутрішнього майданчика для збору коштів та реалізації благодійних проектів працівників компанії, до яких вони також долучались як волонтери. У 2017 році фандрейзингова платформа Фонду www.openeyes.org.ua стала відкритою для зовнішніх донорів. З цього часу не лише працівники SoftServe, але й усі охочі мають можливість долучатися до фінансування благодійних ініціатив Фонду.

 

comments powered by HyperComments