Дим від масштабної пожежі на Луганщині дістався Харкова (відео)

Середа, 8 липня 2020, 12:19
Дим від масштабних лісових пожеж на Луганщині досяг Харкова.
Дим від масштабної пожежі на Луганщині дістався Харкова (відео)

Харків'яни повідомляють у соціальних мережах про те, що місто затягує димом. Четверо людей загинуло і ще дев'ятеро госпіталізовано в результаті пожеж сухої трави та лісового масиву на території Новоайдарського району Луганської області.

В результаті пожежі знищено 24 будинки і 59 мають складні пошкодження. Силами ГСЧС евакуйовані з житлових будинків с. Смоляниново і дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 чоловік (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено. Всього до гасіння залучено 1 тис. 125 осіб та 201 одиниця техніки, з них від: ГСЧС 638 чоловік особового складу та 140 одиниць техніки в тому числі 2 літаки АН-32П. На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС. З Харкова на гасіння пожежі відправили 10 одиниць техніки та 56 рятувальників, повідомив речник обласного управління ДСНС Ігор Лупандін. Рятувальники з Полтавської, Донецької та Дніпропетровської областей теж допомагають

До кінця середи планується локалізувати усі осередки займання. Авіація вже приступилася до гасіння. Однак немає розуміння з боку бойовиків. Російські терористи відмовляються надавати режим тиші. Через це авіація не може бути задіяна у повній мірі, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

«Я вже розмовляв з президентом з цього приводу. Розуміючи, що може бути така ситуація, ми вчора домовилися, щоб в Харкові нам надали літак ДСНС, який би міг загасити пожежу. Але, на жаль, та сторона, у якій просили режим тиші, нічого нам не підтвердила. А летіти сюди на літаку - самогубство», - розповів Сергій Гайдай.

«У нас є три вогнища, які викликають занепокоєння з гасіння пожежі. Президент сьогодні прийняв рішення зараз по використанню авіації. Авіація вже в повітрі. Особливість прийняття рішення - це близькість лінії розмежування і відсутність розуміння з боку окупаційних «властей» - з того боку лінії розмежування», - розповів міністр МВС України Арсен Аваков.

Сєвєродонецьк та охоплені пожежею населені пункти поблизу знаходяться приблизно в 40 кілометрах від лінії розмежування.

Наслідком стихії стало те, що дим став поширюватися на сусідню Харківську область.

Нацполіція розглядає три версії виникнення пожежі в Луганській області, в результаті якої загинули п'ятеро людей. Так, серед основних причин загоряння - погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.

comments powered by HyperComments