Жінку, яка підозрюється в торгівлі людьми, взято під варту (ФОТО)

Понеділок, 13 липня 2020, 15:15
За процесуального керівництва прокуратури Харківської області 33-річній жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (вербування людини з метою сексуальної експлуатації з використанням уразливого стану особи повторно за попередньою змовою групою осіб).
Жінку, яка підозрюється в торгівлі людьми, взято під варту (ФОТО)

Суд обрав вказаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обставини справи За інформацією заступника начальника відділу прокуратури області Тетяни Красінської, у ході досудового розслідування встановлено, що в лютому 2020 року громадянка України вступила у змову з іншими особами, маючи намір, направлений на торгівлю людьми та вербування жінок з метою сексуальної експлуатації. Вказана громадянка мала підшукувати на території м. Харкова жінок, які через тяжкі особисті обставини могли б дати згоду на зайняття проституцією, щоб потім відправити їх за кордон.

8 липня в порядку ст. 208 КПК України вказану особу затримано під час спроби переправити чотирьох жінок до Варшави, звідки вони мали летіти до Республіки Мальта. Того ж дня їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — УСР в Харківській області ДСР Національної поліції України.

Жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

comments powered by HyperComments