Видатний харківський тренер нагороджений «Слобожанською славою»

Середа, 15 липня 2020, 12:59
Майсетр спорту, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Валерій Нікулін нагороджений «Слобожанською славою».
Видатний харківський тренер нагороджений «Слобожанською славою»

Нагороду спортсмену вручив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Валерій Нікулін удостоєний високої нагороди за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, відданість справі, вагомий особистий внесок у розвиток важкої атлетики та з нагоди 60-річчя з дня народження.

«Від імені депутатського корпусу висловлюю щиру подяку за особистий внесок у розвиток Слобожанщини. Ваші професійні досягнення мають велике значення для формування позитивного іміджу області. Пишаємося вашими успіхами, шановний Валерію Миколайовичу. Своїм особистим прикладом і копіткою роботою ви виховуєте перспективних спортсменів, які завдяки вашій внутрішній силі, таланту і енергії досягають високих результатів та успішно позиціонують себе як на престижних обласних і всеукраїнських змаганнях, так і за межами країни», – зазначив Сергій Чернов.

Привітати професіонала високого класу, видатного тренера та наставника з шістдесятирічним ювілеєм приїхали талановиті спортсмени, серед яких чемпіони Олімпійських Ігор, багаторазові переможці і призери чемпіонатів світу і Європи, викладачі й вихованці коледжу тощо.

Відділення важкої атлетики було відкрито у Харківському професійному коледжі спортивного профілю у вересні 1991 року саме за ініціативи Валерія Нікуліна.

Валерій Нікулін підготував Чемпіона ХХХ Олімпійських ігор 2012 р. у Лондоні, 19 майстрів спорту України міжнародного класу, 107 майстрів спорту України, два рекордсмени світу та чотири рекордсмени Європи.

Заслужений тренер України розробив навчальну програму для дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих шкіл олімпійського резерву, училищ олімпійського резерву та шкіл вищої спортивної майстерності. А також є автором багатьох методичних розробок.

comments powered by HyperComments