Партія Світличної - єдина, хто може реально «дати бій» проросійським силам у день голосування – експерт

Четвер, 16 липня 2020, 17:44
У Харківській області партія Світличної є найбільш рейтинговою з тих, які орієнтуються на проукраїнських виборців.
Партія Світличної - єдина, хто може реально «дати бій» проросійським силам у день голосування – експерт

Про це пише політолог Руслан Зерницький, коментуючи результати опитування мешканців Харківської області від соціологічної групи «Рейтинг».

На його думку, партія Світличної в день голосування, ймовірно, обійде «Слуг народу», бо ще до офіційного старту виборчої кампанії Блок Світличної «Разом» має 11,5% прихильників.

«Блок Світличної «Разом» - 11,5%. Ця партія в день голосування, ймовірно, обійде «Слуг народу» завдяки більш дисциплінованому електорату (а, як всі пам'ятають, основний електорат «слуг» - це молодь) та подальшому падінню рейтингу «Слуг народу». Хедлайнер - Юлія Світлична, яка у березні 2020 року отримала впевнену перемогу на проміжних виборах до ВРУ на 179-му окрузі. Фактично, це - найрейтинговіша партія з тих, які орієнтуються на проукраїнських виборців та єдина, хто може реально «дати бій» проросійським силам у день голосування», - написав він.

Також політолог зазначив, що це - перший випадок, коли партію Світличної включили до авторитетних соцопитувань щодо політичних орієнтацій виборців Харківщини.

«Однак на даний момент підтвердження щодо її участі у виборах саме під цим брендом немає, а у ЗМІ пишуть щодо можливого хедлайнерства Світличної в іншій партії, «За майбутнє». Це - проект вже всеукраїнського масштабу, і за рахунок національної медійної кампанії рейтинг політичної сили, яку очолить народна депутатка, може стати більшим», - написав він.

Нагадаємо, за результатами опитування Світлична могла б виграти вибори на пост керівника Харківської ОДА, якби в Україні проводили вибори голів облдержадміністрацій.

Нагадаємо також, що на думку харківського політолога Дмитра Прокудіна, Блок Світличної може стати виразником інтересів регіональної еліти

comments powered by HyperComments