Запит на регіональну політсилу робить проект Світличної перспективним – політолог

Вівторок, 30 червня 2020, 10:58
Партія на чолі з Юлією Світличною може стати виразником інтересів регіональної еліти.
Запит на регіональну політсилу робить проект Світличної перспективним – політолог

Таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив харківський політолог Дмитро Прокудін. За його словами, нова політсила у Харківській області має перспективи, бо момент, ідея і формат створення партіє своєчасні.

«Блок Світличної може стати виразником інтересів регіональної еліти. Силою стейкхолдерів. Тих, хто генерує продукцію, контролює виробничі ланцюжки, забезпечує безпеку, робочі місця, несе відповідальність за великі колективи», - написав він.

Переможні відсотки Зеленський не намалювалися самі по собі, підкреслює Прокудін.

«Йому «наливали» і не заважали «наливати» коли зрозуміли, що Порох - все. Пройшов рік і у багатьох настало розчарування. Все більше напружує кричущий непрофесіоналізм і бардак в центральної влади, відсутність системної роботи і зрозумілої картини майбутнього, постійні зашквари по ТБ, «опускання» авторитету влади, подвійні стандарти, загравання з плебсом і т.п. Зе-команді з кожним місяцем все менше і менше їсти чого запропонувати. А колосальний тиск Зе-емісаров на місцеві еліти і їх представників у самоврядуванні закладають потужний заряд протидії, який «наллють» Світличної», - вважає експерт.

Також політолог вважає, що «трендом» 2020 стає регіональний егоїзм, якому сприяє регіональна ідентичність, яку культивували останні 20 років.

«Франшиза «ОПЗЖ» здається не такою вже привабливою як свій, рідний, слобожанський проект. Не синій і не зелений. Прохарківський. В ідеалі з новим Кушнарьовим в керівництві. Та ще й без усіх цих маргінальних ХНРщіков, Лесиків і інших «народних губернаторів», - пише Прокудін.

Нагадаємо, раніше свою думку про майбутні місцеві вибори і шанси харківських політичних сил на перемогу висловив політолог Максим Гончаренко.

comments powered by HyperComments