Побиття оператора в Харкові: розгляд справи перенесли на серпень

П'ятниця, 17 липня 2020, 13:55
Суддя Київського райсуду Харкова погодилась з пропозицією прокурора перенести засідання через відсутність трьох адвокатів підозрюваних.
Побиття оператора в Харкові: розгляд справи перенесли на серпень

Як повідомляє МГ «Об’єктив», засідання перенесено на 21 серпня.

«Адвокат повинен бути у кожного обвинуваченого. На даний момент захист є тільки у одного. Решта повинні також забезпечити себе адвокатом, так як тоді за законом їм буде надана державна сторона захисту», - вирішив суддя.

Нагадаємо, 7 червня на території ринку «Барабашово» під час конфлікту був жорстоко побитий оператор «Вістей» Вадим Макарюк.  Увечері 11 червня одному з учасників конфлікту Сергію Козлюку оголосили про підозру. 12 червня йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до 10 серпня 2019 року включно з носінням електронного засобу контролю, повідомляэ Depo.Харків

У справі з’явилися ще двоє підозрюваних. 21-річному чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 171  (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), ч.2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінальному кодексу України. 37-річному чоловіку - за ч.1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

Це далеко не єдиний напад на представника ЗМІ за поточний рік. Про це свідчить «Індекс фізичної безпеки журналістів - 2019», який проводився з січня по червень. Згідно оприлюдненим даним, за цей період часу було зафіксовано 36 інцидентів, пов‘язаних із застосуванням фізичної агресії до журналістів. З них найбільш кричущим стало убивство Вадима Комарова у Черкасах. Більше всього нападів було зафіксовано в Київській та Одеській областях.

comments powered by HyperComments