Автомобілісти в Харкові ще довго потерпатимуть від реконструкції магістрального проспекту

Середа, 29 липня 2020, 14:29
У Харкові ще місяць буде перекрита ділянка на Московському проспекті.
Автомобілісти в Харкові ще довго потерпатимуть від реконструкції магістрального проспекту

Від вул. Харківських Дивізій до вул. Ощепкова при русі у бік бул. Богдана Хмельницького рух автотранспорту буде заборонений до 20:00 31 серпня.

Раніше рух планувалося відкрити 28 липня. Як повідомили в Департаменті інфраструктури міськради, це пов'язано з продовженням термінів реконструкції проспекту. На час робіт двосторонній рух транспорту організовано по смузі зустрічного напрямку.

Між тим, стало відомо, що Харківська міськрада витратить 108 млн грн на зміну схеми дорожнього руху на перехресті Московського проспекту та вулиці Академіка Павлова. Крім беспосередньо Московського проспекту та вулиці Академіка Павлова, реконструкція стосуватиметься вулиць Лесі Українки, Броненосця «Потьомкін», Тарасівської, Польової та провулку Конюшенного, повідомили у Харківському антикорупційному центрі. Зокрема, плануються роботи з розширення проїзної частини, влаштування дощоприйомних колодязів, тротуару, встановлення світлофорних опор, дорожніх знаків та огородження.

Загальна протяжність ділянок на всіх вулицях, де виконуються роботи, складає 1680 метрів. На Московському проспекті виконуватимуться роботи на ділянці в 750 метрів.

Цікава деталь: закупівлю оголосили 23 липня, однак роботи на вказаному перехресті тривають вже кілька тижнів. Як з'ясували антикорупціонери, договір на розробку проекту щодо реконструкції схеми організації дорожнього руху уклали лише 15 липня (вартість проекту - 3,43 млн грн).

«А вже з тендерної документації закупівлі від 23 липня можна зрозуміти, що проект на роботи вартістю 108 млн грн є готовим, тобто за вісім календарних днів», - зазначили активісти.

comments powered by HyperComments