Волонтери передадуть харківським лікарям 30 захисних масок PAPR

Четвер, 6 серпня 2020, 10:13
7 серпня інженери харківської відкритої майстерні «Гараж хаб» передадуть лікарям 30 масок PAPR для захисту від COVID-19.
Волонтери передадуть харківським лікарям 30 захисних масок PAPR

На черзі ще 120 шоломів, які передадуть реанімаційним бригадам Івано-Франківська, Львова, Сєвєродонецька, Києва та Чернівців.

Передача масок стартує о 12 годині у «Гараж хабі».

Також маски отримають лікарі Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні №9, Харківської обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні №9, Харківських міських клінічних багатопрофільних лікарень №6 і 17,  Обласного клінічного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, а також Красноградської і Первомайської центральних районних лікарень.

Інженери майстерні «Гараж хаб» створили маски на запит харківських лікарів. Маски працюють на автономному живленні і забезпечені фільтром НЕРА Н13, який зупиняє не менше ніж 99% частинок розміром до 0,3 мкм, системою фільтрації повітря, а також датчиками стану фільтру та заряду батареї. Потужності маски вистачає на 8-12 годин безперервної роботи.

Кошти на виготовлення масок зібрали завдяки приватним пожертвам, благодійному аукціону, до якого долучились Сергій Жадан, Андрій Курков, студія Aza Nizi Maza, видавець Олександр Савчук, Максим Розенфельд та багато інших. Ще 102 тис грн на виготовлення виділив МФ «Відродження». Таким чином замість заявлених на початку 132 масок-шоломів, гаражхабівцям вдалося зібрати на партію в 150 шт.

У «Гараж хабі» запевняють: з моменту тестової партії шоломи пройшли багато тестів, які показали їхню високу якість і ступінь захисту медиків. Лікарі з радістю приймають харківську розробку, оскільки раніше вони не мали засобів індивідуального захисту такого рівня.

comments powered by HyperComments