Жодної стратегії підтримки підприємців під час карантину у разі нової хвилі COVID19 на Харківщині немає – Світлична

Четвер, 6 серпня 2020, 17:32
У світі прогнозують другу хвилю COVID-19 вже на початку осені.
Жодної стратегії підтримки підприємців під час карантину у разі нової хвилі COVID19 на Харківщині немає – Світлична

У випадку такого сценарію, окрім підготовки сфери охорони здоров`я, держава має підготуватися до захисту економіки, підтримати підприємців та виробників, переконана народний депутат України від Харківщини Юлія Світлична.

«Наприклад, лідери ЄС вже домовились про пакет допомоги на відновлення економіки своїх країн в €1,8 трл та мають чіткий алгоритм подальших дій щодо боротьби з негативними економічними наслідками. Окремо створено фонд в €750 мільярдів, з якого €360 мільярдів - це доступні кредити для підтримки виробників європейського союзу», – пише на FB-сторінці Юлія Світлична.

Отже, Європа повноцінно готується до другої хвилі коронавірусу. А а Україна? На думку нардепа, ні: «Вважаю, що ні. На порядку денному уряду – неактуальні для людей питання, не існує навіть програми дій уряду, жодної зрозумілої стратегії підтримки виробників не має», – вважає Юлія Світлична

Останнім часом Юлія Світлична відвідує з робочими поїздками райони Харківщини, де спілкується з аграріями, підприємцями, головами сільрад. З бесід із мешканцями напрошується висновок, що у влада зайнята більш важливими справами, ніж турбота про людей.

Вона переконана: необхідно вже зараз, в найкоротші строки, напрацювати конкретну модель відновлення економіки, обговорити її з бізнесом та забезпечити чітку комунікацію з суспільством. Це питання вона, як віцепрезидент Палати регіонів, порушила в ході онлайн-зустрічі Конгресу регіональних влад Ради Європи, де ініціювала посилення регіональної співпраці, активізацію взаємної підтримки бізнесу під час пандемії та посилення взаємодії з європейськими фінансовими інституціями.

«Буду вимагати від уряду зрозумілих та ефективних дій щодо захисту національного виробника та підприємців», – заявила Юлія. Світлична.

27 липня Юлія Світлична відвідала з робочою поїздкою Коломак Харківської області. Під час поїздки вона поспілкувалася з громадою Коломаку і обговорила нагальні проблеми району. Крім того, під час розмови було піднято питання земельної реформи.

23 липня Юлія Світлична провела зустріч з представниками Золочівської ОТГ, метою якої стало обговорення проблем району, які потребують оперативної та професійної підтримки влади.

comments powered by HyperComments