Технічна помилка: міністр охорони здоров'я вибачився за «наклеп» на Харків (ВІДЕО)

П'ятниця, 7 серпня 2020, 19:18
Харків продовжує перебувати у «зеленій зоні» за епідпоказниками коронавірусної інфекції.
Технічна помилка: міністр охорони здоров'я вибачився за «наклеп» на Харків (ВІДЕО)

Віднесення Харкова до «червоної зони» Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав технічною помилкою і перепросив за це.

«Там була суто технічна помилка одного з працівників, який, роблячи ті чи інші моделювання, зробив цю помилку, і ця інформація з'явилася спочатку на ресурсах ЦГЗ, а потім журналістами вже була розповсюджена, що це нібито офіційна інформація від Міністерства охорони здоров'я. Зі свого боку хочу вибачитися за технічну помилку, яку допустив один з працівників ЦГЗ, з іншого боку ще раз наголошую, що тільки офіційна інформація, яка виходить від МОЗ, є тією інформацією, яка відповідає дійсності і на яку можна орієнтуватися», — пояснив Максим Степанов на щоденному брифінгу з коронавірусу.

7 серпня інтерактивна мапа України двічі оновлювалася. Спочатку Харків потрапив до червоної зони, пізніше — повернулося до зеленої.

До того, як мапа оновилася вдруге за день, Харківська міськрада оприлюднила новину про те, що транспортне сполучення у зв'язку з ужорсточенням карантинних заходів, обумовлених червоною зоною, жодним чином не змінюватимуться і метро закривати міські власті не будуть

Як повідомив міністр, за результатами засідання державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 серпня зміни торкнулися міст Луцьк та Тернопіль . З 8 серпня Луцьк переходить з червоної до помаранчевої зони, Тернопіль — з червоної до жовтої.

Крім того, МОЗ пропонує уряду внести зміни до критеріїв, за якими визначають рівні епіднебезпеки. Чергове засідання державної комісії планується 11 серпня.

Останні чотири дні на Харківщині реєструється понад 140 випадків COVID-19 щодоби.

comments powered by HyperComments