«Топазу» дали команду: відомий сепаратист «засвітився» у Харкові з відкритим обличчям

Субота, 15 серпня 2020, 11:01
У Харкові на станції метро «Держпром» правоохоронці затримали за відсутність захисної маски засудженого за сепаратизм Гната Кромского, більш відомого як «Топаз».
«Топазу» дали команду: відомий сепаратист «засвітився» у Харкові з відкритим обличчям

Фотографія інциденту з'явилася в одному з міських Telegram-каналів: «Тим часом, «Топазу» дали команду в метро надіти маску, але він її проігнорував і, схоже, отримає штраф», – коментують фото очевидці.

У прес-службі обласного управління Нацполіціі підтвердили інформацію про інцидент, повідомляє Newsroom. За даними правоохоронців, Кромський проігнорував зауваження співробітників підземки про необхідність носити засоби захисту і спустився на платформу. Там до нього підійшов поліцейський і зробив зауваження. У відповідь «Топаз» заявив, що у нього немає грошей на покупку маски. В цей час на «Держпромі» працювала спільна комісія міськради і метрополітену. Перевіряючі дали йому маску, після чого харків'янин покинув станцію.

Нагадаємо, взимку 2018 року Київська районний суд Харкова визнав Гната Кромского винним за статтями 110 («посягання на територіальну цілісність України»), 289 («викрадення транспортного засобу») і 294 («масові заворушення») КК України. Його засудили до восьми років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна. Захист сепаратиста оскаржила це рішення, однак і апеляційний, і Верховний суд залишили вирок без змін. Втім, «Топаз» іще у вересні 2018 року виявився на волі, оскільки йому зарахували час, проведений в СІЗО, за «законом Савченко».

comments powered by HyperComments