Харківські БТР готують до важливих завдань

Четвер, 20 серпня 2020, 13:33
БТР-4Е, виготовлені у Харківському конструкторському бюро імені Морозова, готові до урочистої передачі до військових частин Сухопутних військ ЗСУ.
Харківські БТР готують до важливих завдань

Як повідомили в ДК "Укроборонпром", командувач Сухопутних Військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирскій особисто оглянув зразки бойової техніки і перевірив підготовку до урочистостей з нагоди Дня Незалежності.

Контракт на поставку 45-ти БТР був укладений в 2017 р За два роки було виготовлено 7 БТР. У грудні 2019 р контракт був продовжений. Він фінансується за кредиту, виданого під держгарантії на 1,5 млрд.грн.

Перші відвантаження військової бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися в грудні 2019 року - ХКБМ передало військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е. Далі відвантаження відбувалися за графіком. 14 серпня 2020 р контракт був виконаний.

У День незалежності України 24 серпня в Києві, інших населених пунктах передбачається проведення урочистостей за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників ООС/АТО і громадськості.

comments powered by HyperComments