У Харкові тітушки Кернеса спровокували чергові народні хвилювання

П'ятниця, 21 серпня 2020, 15:23
У Харкові біля ТЦ «Барабашово» сталися чергові сутички між підприємцями та працівниками комунальних підприємств.
У Харкові тітушки Кернеса спровокували чергові народні хвилювання

20 серпня на територію ринку вкотре намагалися заїхати на автомобілі з буровою установкою представники КП «Муніципальний ринок». «Підтримати» працівників комунальних підприємств прибули більше сотні молодих хлопців спортивної статури. Їм протистояли кілька десятків таких же «спортсменів» за сприяння підприємців ринку та громадських активістів, пише Insider News.

Одна зі сторін заявила, що земля виділена їм і вони будуть проводити геологічні дослідження, а для цього їм необхідна бурова установка. Друга сторона каже, що вони ведуть підприємницьку діяльність, земля у них в оренді і ніякої техніки вони не пустять на територію.

У певний момент «атакуючі» почали ламати огорожу автомайданчика і завдали легких тілесних ушкоджень підприємцям ринку. Нападників вдалося відтіснити.

Після прибуття копів і ТОРа в полі зору з'явилася машина з буровою установкою на рамі. Штовханина, вичавлювання і просто «американський футбол» був припинений співробітниками поліції, які застосували балончики зі сльозогінним газом.

У певний момент біля бійки з'явився заступник міського голови Ігор Терехов. У багатьох присутніх склалося враження, що саме він почав керувати діями однієї зі сторін. Від коментарів того, що відбувається, Терехов відмовився, заявивши, що свого часу міськрада проведе прес-конференцію, на якій і дасть оцінку і своє бачення подіям дня.

Близько десятої вечора на ринок приїхали невідомі з документами на право проведення робіт, які змогли переконати поліцейських, і співробітники ТОРа прорвали оточення захисників ринку. Техніка потрапила на територію ринку і почала буріння.

Після втручання поліції двох жінок з числа підприємців доправили до лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Фото: Insider News

comments powered by HyperComments