Харківська міська територіальна виборча комісія утворила 9 районних ТВК

Четвер, 27 серпня 2020, 10:24
До районних в місті Харкові ТВК надійшли подання кандидатур від 33 суб’єктів подання.
Харківська міська територіальна виборча комісія утворила 9 районних ТВК

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, формування складу відповідних ТВК в Харкові  відбувалось 25 серпня.

Серед них фракції, місцеві організації партії, які уклали угоди про співпрацю із депутатськими групами Верховної Ради України. Виявилось, що кількість внесених кандидатур є більшою, ніж вакантних місць у складі ТВК. Тож згідно із законом провели жеребкування. Також ТВК відхилила кандидатури від 4-х місцевих організацій партій – «Віче», «Контроль, порядок та справедливість», «Республіканська партія України» та «Наш дім».

Від цих партій було по 9 кандидатур. Усі відхилені відповідно до ч. 9 ст. 203 Виборчого кодексу України. Були відсутні підписи керівників партій та ксерокопії паспортів осіб у поданнях. Вони не встигли додати відсутні документи до спливу передбаченого законом строку.

Всього у склад 9-ти ТВК увійшли 162 члени від 27-х суб’єктів – по 18 в кожній комісії. Найбільше представництво в районних в місті Харкові ТВК у партій «Голос» та «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 21. 19 представників мають партії «Слуга народу» і «Європейська Солідарність», 18 – партія «Опозиційна платформа – За життя». 

comments powered by HyperComments