Слобожанські митники викрили чергову схему незаконного ввезення транспортних засобів

Четвер, 27 серпня 2020, 15:12
Громадяни-нерезиденти намагалися ввезти транспортні засоби на митну територію України за підробленими документами.
Слобожанські митники викрили чергову схему незаконного ввезення транспортних засобів

В Слобожанській митниці протидія порушенням митних правил є одним з пріоритетних напрямків роботи. Але несумлінні громадяни продовжують знаходити шпаринки у митному законодавстві та  використовувати різноманітні схеми ухилення від  сплати митних платежів.

Так, співробітниками управління забезпечення протидії митним правопорушенням у серпні цього року під час проведення контрольних заходів із перевірки законності  ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування у митному режимі “тимчасове ввезення”, було встановлено 4 факти порушень.

У всіх чотирьох випадках громадяни-нерезиденти  надали до митного органу, як підставу для декларування транспортного засобу,  нотаріально посвідчене доручення. За результатами направлених Слобожанською митницею запитів, було отримано офіційні листи від нотаріусу іноземної держави, в якому  зазначено, що доручення  ним не готувались, а підписи та відтиски печаток не є справжніми і йому не належать.

За даними фактами  митниками складено протоколи про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 МК України. Умовна сума збитків, нанесених державі, склала півмільйона гривень. Матеріали будуть направлені до правоохоронних органів.

Протидія митним правопорушенням триває. 

comments powered by HyperComments