Світлична вимагає відновити зупинене будівництво онкологічного центру в Харкові

Понеділок, 31 серпня 2020, 13:17
Будівництво Харківського Обласного центру онкології в Помірках, зупинене в 2020 році, треба негайно відновити.
Світлична вимагає відновити зупинене будівництво онкологічного центру в Харкові

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат Юлія Світлична, за ініціативи якої у 2018 році розпочалось будівництво онкоцентру.

«Зараз широко тиражується «велике будівництво», але водночас заморожуються великі та необхідні для суспільства проекти. Такі, як будівництво нового і сучасного онкологічного центру у Харкові, яке було повністю зупинене у січні цього року. Зупинка будівельних робіт на весь 2020 рік та повна безпорадність обласної влади вкрали у людей щонайменше рік. Я категорично проти такого управління і такого ставлення до людей. Зупинене будівництво потрібно негайно відновити вже в цьому році», - написала вона.

Нагадаємо, будівництво нового онкологічного центру Харківської області розпочалось 12 грудня 2018 року. Загальна площа онкологічного комплексу складатиме 48 тисяч квадратних метрів. З боку вулиці Лісопаркова комплекс матиме 4 поверхи, в тому числі цокольний, з боку поліклініки – 2 поверхи. Загальна площа території онкологічного центру складе близько 11 га. 

У 2019 році роботи йшли на першій черзі будівництва. Планувалось, що у новому комплексі буде 8 сучасних операційних, у частині з яких застосовуватимуть гібридні технології. Також планували встановити 3 лінійні прискорювачі для проведення променевої терапії та найсучасніше діагностичне обладнання, яке дозволить виявляти пухлини на максимально ранніх стадіях.

comments powered by HyperComments