Припиніть нас труїти: у Харкові активісти вийшли під стіни ХОДА проти «Коксохіму»

Четвер, 3 вересня 2020, 14:04
Декілька людей вийшли у центр Харкова на пікет «Президенте! Коли держава захистить нас від викидів коксохіму?».
Припиніть нас труїти: у Харкові активісти вийшли під стіни ХОДА проти «Коксохіму»

Учасники акції розгорнули банер: «Ми не щури! Припиніть нас труїти». Вони вимагають від ХОДА сприяти у закритті, призупинці роботи коксового заводу до його оновлення за сучасними стандартами, пише Суспільне.

«Нічого протягом року з цього питання не змінилося. Після виступу Харківського міського голови 19 серпня щодо того, що харківці звертаються до нього щодо обмеження або закриття коксового заводу, завод до сьогодні працює у посиленому режимі, забруднення повітря на нашій вулиці на відстані 1,5 км від заводу перевищує від 3 до 5 разів», — сказав учасник акції та автор петиції про закриття коксового заводу Олександр Костянтинов.

Протестувальники вважають, що в районі коксового заводу та інших підприємств потрібно оголосити ситуацію техногенного характеру.

Нагадаємо, півтора тижні Слобожанський коксовий завод під грізні попередження міського голови Кернеса труїть Харків. Реакції контролюючих органів на цей злочин весь цей час не було ніякої – і поліція, і екоінспекція більше року бідкаються, що їх на завод просто не допускають.

1 вересня, в.о. начальника Держекоінспекції на Харківщині Інеса Сосіна повідомила, що коксовий завод відмовляє у доступі екоінспекції на підставі запровадження карантину, пише «Суспільне».

comments powered by HyperComments