У Харкові Ландау «помножили на нуль» заради реклами Кернеса

1  |  П'ятниця, 4 вересня 2020, 08:52
У Харкові на вулиці Вернадського замість портрета академіка Ландау з'явилося графіті «успішного Харкова».
У Харкові Ландау «помножили на нуль» заради реклами Кернеса

Життєстверджуючим малюнком у райдужних кольорах харків'янам зайвий раз наративно нагадали про місцеві вібори і не тільки...

Новий малюнок сумнівного художнього смаку з'явився у безпосередній близькості від виходу станції метро «Проспект Гагаріна». Раніше на паркані, котрий огорожує територію заводу «Авторучка», містився портрет вченого Льва Ландау з деякими його науковими постулатами.

Чинний мер Харкова Геннадій Кернес просуває свою кандидатуру на місцеві вибори, не гребуючи методами: білбордами з рекламою блоку його імені переповнений не тільки Харків, але і область. Плакати з його зображенням розміщені практично в кожній торговельній точці міста і аптеках. Передвиборну рекламу Кернеса «тулять» навіть на годівницях для птахів.

А до початку навчального року Кернес вирішив «порадувати» маленьких харків'ян водяними розмальовками, котрі упаковані в пакет, що містить передвиборну агітацію від чинного мера.

Як повідомляла «Справжня Варта», 1 вересня в харківських школах дітям роздавали подарунки із символікою партії «Блок Кернеса Успішний Харків». Дітям роздали пакети та екоторби, всередині яких знаходились блокноти, браслети, календарі, розмальовки – все з логотипом партії. Це вже не перший і не єдиний приклад політичної реклами у харківських закладах освіти. 

Між тим, згідно з ч. 3 ст. 31 Закону України «Про освіту», у закладах освіти забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, аудіо- чи відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об’єктів (крім підручників), які містять ознаки політичної реклами.

comments powered by HyperComments