Стрілянина під Харковом: затриманого після нападу на автобус звільнили з СІЗО

Середа, 16 вересня 2020, 18:46
Один з шістнадцяти чоловіків, взятих під варту після нападу на автобус з прихильниками ОПЗЖ поблизу Люботина, звільнений зі слідчого ізолятору в Харкові як непричетний до злочину.
Стрілянина під Харковом: затриманого після нападу на автобус звільнили з СІЗО

Про це пише «Суспільне» з посиланням на речника прокуратури Харківщини Дмитра Чубенко. За його словами, кримінальне провадження щодо цього чоловіка закрито.

«Слідчим шляхом була встановлена його непричетність до скоєння злочину», — повідомив Чубенко.

Він зазначив, що не має інформації, чи перевірятимуться дії правоохоронців, які затримали й домоглися взяття чоловіка під варту.

Речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова сказала «Суспільному», що закриття провадження санкціоноване прокурором, тож і коментувати цю ситуацію, на її думку, має прокуратура.

«Поліція свою роботу провела в рамках закону. І досудове слідство не зупинялося ні на хвилину», — сказала вона, додавши, що непричетність до злочину встановлено слідством, яке аналізувало відео з місця події та покази свідків.

Захисник звільненого Євгеній Самойлов утримався від коментарів, посилаючись на позицію підзахисного.

Фото та ім'я звільненого з СІЗО чоловіка вдень у соцмережах опублікували представники партії «Національний корпус». За їх даними, це Олександр Бугайов, «який взагалі знаходився за 50 км від місця подій».

Нагадаємо, вчора, 27 серпня, близько 19.10 на трасі Київ – Харків поблизу Люботина група молодиків заблокувала проїзд та обстріляла автобус з активістами однієї з політичних партій. У результаті інциденту були травмовані 4 чоловіка, яких госпіталізували до лікарні Харкова.

У той же день були затримані 14 чоловік. Вчора, 28 серпня, керівник ГУ НП Харківської області повідомив, що поліція встановила ще 35 учасників нападу на автобус.

comments powered by HyperComments