На Харківщині обговорили створення дієвої програми для допомоги чорнобильцям на місцевому рівні

Субота, 19 вересня 2020, 22:41
У Харківській області ліквідатори аварії на ЧАЕС не можуть вчасно та в належному обсязі отримувати необхідні медичні препарати.
На Харківщині обговорили створення дієвої програми для допомоги чорнобильцям на місцевому рівні

Щоб допомогти розв’язати цю проблему в Красноградському районі Харківської області, члени команди «Блоку Світличної «Разом!» Євген Третяков, Олександр Машко та Анастасія Рябокінь зустрілися з представниками Красноградської районної організації «Союз Чорнобиль України».

«Моя тверда позиція: потрібно створити програму, за допомогою якої ми зможемо виділяти кошти з районного бюджету та забезпечувати ліквідаторів необхідними ліками. На місцевому рівні будемо піклуватися про цих людей. Тим паче є успішна практика функціонування подібної програми, яку створили за моєї ініціативи у 2018 році. Вона направлена на підтримку онкохворих та людей з тяжкими хворобами», – зазначив під час зустрічі Євген Третяков.

Нагадаємо, в Харкові у 2018 році розпочався перший за 25 років капітальний ремонт у Харківській обласній лікарні для чорнобильців. Роботи велися у стаціонарному корпусі. Окрім того, вже ремонтується декілька відділень: функціональної діагностіки, приймальному, а також фізеотерапії. Кошти на капремонт виділені одразу і ЄБРР, і обласним бюджетом.

comments powered by HyperComments