На Харківщині за тиждень вогнеборці більше 400 разів залучались до гасіння пожеж на відкритих територіях

Понеділок, 28 вересня 2020, 17:22
Протягом тижня станом на 28 вересня вогнеборці Головного управління ДСНС України у Харківській області 462 рази залучались до гасіння чагарників, сухої трави, очерету та сміття на відкритих територіях, з них лише за вихідні 260 виїздів, та 7 разів на лісові пожежі.
На Харківщині за тиждень вогнеборці більше 400 разів залучались до гасіння пожеж на відкритих територіях

Загальна площа таких пожеж склала близько 155 га. Пожежі виникали у Вовчанському, Балаклійському, Шевченківському, Лозівському, Богодухівському, Чугуївському та Харківському районах області, а також у Основ`янському, Немишлянському та Київському районах міста Харкова.

Найбільш резонансні пожежі:

- 26 вересня о 10:24 в Основ`янського районі міста Харкова на в`їзді Руднічному трапилась загоряння на відкритій території. Горів очерет та очисні споруди на приблизній площі 1 га. Працювало 4 автоцистерн ДСНС. Було залучено до гасіння пожежі 20 курсантів Національного університету цивільного захисту.

- Цього ж дня о 11:00 в Вовчанському районі біля с. Лиман на відкритій території горіла трава та очерет на площі понад 50 га. На місці пожежі працювало 9 відділення ДСНС. О 03:30 пожежу вдалось ліквідувати.

- О 12:03 в місті Люботин, на вулиці Харківська на відкритій території горіли господарчі споруди, трава та гілля на площі понад 50 га. О 17:50 пожежу ліквідовано.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

 

 

comments powered by HyperComments