На Харківщині поліцейські побили лікаря: інсайдерські подробиці

Понеділок, 5 жовтня 2020, 19:32
Поліція відкрила чотири кримінальні виробництва за фактом конфлікту в Барвінківському районі Харківської області та розпочала службове розслідування за інформацією про побиття поліцейськими чоловіка в Барвінковому.
На Харківщині поліцейські побили лікаря: інсайдерські подробиці

Як повідомили в ГУ Нацполіціі Харківської області, до територіального підрозділу надійшли заяви від учасників бійки про нанесення тілесних ушкоджень.

За інформацією видання «Вибору нема», проти ночі 3 жовтня група місцевих поліцейських побила анестезіолога Барвінківської лікарні Олександра Холода (на знімку). Бійка сталася на Центральній площі міста. Причиною побиття стала словесна перепалка. Після чого один з поліціянтів ударом кулака в обличчя збив медика з ніг. Анестезіолога почали бити й інші поліціянти.

За медика вступився мешканець Барвінкового Микола Глинський. Спершу він просив поліцейських не бити Олександра, але потім, щоб захистити побитого, Глинський просто ліг зверху, намагаючися прикрити від ударів правоохоронців своїм тілом постраждалого. Дісталося від розлючених поліцейських і захисникові.

Врешті-решт, припинивши побиття медика, поліціянти залишили його лежати закривавленого в калюжі на площі.

Звідти постраждалого довіз до дому його колега Євген Щербань.

Вдома шокована дружина Олександра Холода викликала поліцію та швидку допомогу. Але разом з поліціянтами приїхали і ті, хто бив лікаря. І знову почали бити у присутності колег-поліцейських і дружини, яка благала припинити побиття її чоловіка, при цьому тримаючи на руках дворічну дитину.

Наприкінці цієї драми приїхала швидка допомога.

Олександру Холоду вибито кілька зубів, завдано струс мозку, є гематоми та пошкоджено очі.

У поліції повідомили, що три заяви надійшли від поліцейських, котрі під час інциденту перебували поза службою, і одне - від цивільної особи. При цьому в поліції уточнили: всі учасники конфлікту давно знайомі між собою. В обласному управлінні поліції повідомили також, що інформацію, поширену в інтернеті, нібито співробітники Барвінківського відділення поліції побили людину, перевіряють: «За розпорядженням начальника ГУНП в Харківській області призначено службове розслідування, всі обставини встановлюються», - йдеться в повідомленні поліції.

Санкція статті передбачає до 850 гривень штрафу або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до 1 року. В даний час призначено судово-медичні експертизи.

Наразі справою займається СБУ.

Як повідомляють барвінківські джерела, зміст словесної перепалки, котра спричинила подальші події, полягав у тому, що медик, який того вечора «відпочивав» зі своїми кривдниками в питному закладі, закинув поліціянтам, нібито вони «кришують» місцевих закладників і наркоманів, котрих лікарям (і йому конкретно) потім доводиться «витягати з того світу».

Барвінківські активісти, обурені діями поліцейських, водночас відзначають, що постраждалий лікар Олександр Холод неодноразово по вихідних увечері був помічений односельцями у нетверезому стані і демонстрував зухвалу поведінку.

comments powered by HyperComments