Харківські рятувальники ліквідували 94 пожеж на відкритих територіях

Вівторок, 6 жовтня 2020, 10:54
06 жовтня на номер “101” надійшло 94 повідомлень про займання сухостоїв на відкритих територіях Харківщини. Загальна площа цих пожеж склала понад 85,5 га.
Харківські рятувальники ліквідували 94 пожеж на відкритих територіях

Переважна їх більшість трапляється через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. Чи не кожного дня чимало сил рятувальників витрачається на ліквідацію пожеж на відкритих територіях.

Так, як приклад, о 14:42 у селищі Мілове, Великобурлуцького району на відкритій території горів очерет на площі понад 10 га. О 20:13 пожежу ліквідовано, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Проте у Близнюківському районі вогонь від сухої трави все ж таки знищив покинутий житловий будинок. Подія трапилась о 16:31 у селі Варварівка на вул. Миру, 2. Там трава горіла на площі 25 кв.м, вогонь від якої і зачепив будинок. Рятувальники впорались з вогнем о 18:00.

Найбільша за площею пожежа сухостою трапилась о 11:25 біля села Садове у Куп’янському районі. Площа палаючої трави склала аж 10 га. У боротьбі з пожежею боролися рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 22:00 вогонь вдалось загасити.

ГУ ДСНС України у Харківській області закликає громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву та стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками.

Пам'ятайте ! Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до великої та непоправної біди.

При виникненні пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

 

 

comments powered by HyperComments