До Дня захисника України у Харкові відкрилася виставка «Проти Голіафа» (ФОТО)

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 18:14
9 жовтня у Харківському історичному музеї ім. Миколи Сумцова до Дня захисника України відкрилася виставка «Проти Голіафа»
До Дня захисника України у Харкові відкрилася виставка «Проти Голіафа» (ФОТО)

Експозиція, підготовлена Українським інститутом національної пам’яті та Центром досліджень визвольного руху, розповідає про українців, які змогли кинути виклик двом тоталітарним режимам – комуністичному і нацистському.

Під гордим гаслом «свобода починається по той бік відчаю» вміщено ілюстровані біографії тих, хто ціною надлюдських зусиль виборював для нас незалежність.

За словами очільниці Північно-східного міжрегіонального відділу УІНП Марії Тахтаулової, назва виставки нагадує нам про біблійну історію – протистояння Давида і Голіафа, слабкого і сильного. Коли слабкість виявилася сильнішою за силу, бо за нею стояла Віра.

Так само непохитно, як і біблійний Давид, вірили у свою правоту люди, чиї портрети та життєписи представлені в експозиції.

Про одного з них – організатора повстання у Норильському таборі Євгена Грицяка, розповів головний спеціаліст Північно-східного міжрегіонального відділу УІНП Едуард Зуб.

Виставка буде експонуватися до 26 жовтня. Вхід вільний із обов’язковим дотриманням карантинних вимог.

comments powered by HyperComments