Вибори-2020 на Харківщині: поліція фіксує порушення під час голосування

Неділя, 25 жовтня 2020, 14:34
Вдвох до кабінки для голосування, проблеми з бюлетенями та агітплакат на стоянці — за чотири години голосування правоохоронці отримали 55 повідомлень про порушення виборчого процесу на Харківщині.
Вибори-2020 на Харківщині: поліція фіксує порушення під час голосування

За даними поліції на 12:00 25 жовтня, у місті Дергачі та селищі Козача Лопань Дергачівського району через затримку у відкритті дільниць відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права), передає «Суспільне».

За аналогічною статтею розслідують відсутність в бюлетені прізвища одного з кандидатів в депутати в смт. Мала Данилівка Дергачівського району.

Решту звернень поліцейські перевіряють.

Так, у Куп’янському районі кандидат у депутати заявив про помилку в бюлетенях, в яких був зазначений інший номер виборчої дільниці та інші прізвища.

У Новобаварському районі Харкова до кабінки для голосування зайшли двоє. Як з’ясувала поліція, з 81-річним чоловіком зайшов його син, оскільки дідусь погано бачить.

У цьому ж районі до поліції звернулася жінка, яка розповіла, що у виборчих списках за місцем її мешкання вказано більше квартир, ніж є насправді.

У Московському районі чоловік повідомив, що йому відмовляються надати бюлетень по цифровому паспорту. Також надійшла інформація про те, що на стоянці на вулиці Академіка Павлова висить агітаційний плакат.

Напередодні, у «день тиші» до поліції Харківської області надійшло 73 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

comments powered by HyperComments