ДТП на проспекті Науки: водій, збивший трьох пішоходів, проходить підозрюваним в іншій справі

Понеділок, 9 листопада 2020, 16:09
22-річний водій Volkswagen неодноразово порушував Правила дорожнього руху та був фігурантом двох кримінальних проваджень — про ДТП та хуліганство.
ДТП на проспекті Науки: водій, збивший трьох пішоходів, проходить підозрюваним в іншій справі

Як повідомляє "Суспільне", про це розповів речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

"Він з групою інших осіб здійснив напад з хуліганських мотивів на інших осіб та наніс декілька ударів ножем іншим особам. Щодо цього кримінального провадження, де він фігурує в хуліганстві, направлено обвинувальний акт до суду... У ньому він є підозрюваним. Йому було обрано запобіжний захід із заставою 105 тисяч гривень. Він їм скористався", — сказав він.

За його словами, прокуратура клопотатиме про взяття підозрюваного у ДТП під варту без права внесення застави.

"Просимо, щоб до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під варти без права внесення застави. Оскільки особа є іноземцем, вона може виїхати за територію України, законним чи незаконним способом... Також особа є фігурантом іншого кримінального провадження, де до нього вже застосовано заставу, але він вчинив інше кримінальне правопорушення", — вказує на один з ризиків речник прокуратури.

За словами Чубенка, підозрюваний неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Як уточнила на засіданні суду прокурорка, підозрюваний притягався до адмінвідповідальності 26 разів.

"Тричі у 2017 році, 12 разів у 2018 році, вісім разів у 2019 році та вже тричі у 20-му році", — сказала прокурорка.

У 2018 році підозрюваного притягали за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху), ця справа була закрита після примирення сторін. У 2020 році став фігурантом справи про хуліганство.

"У 2018-му році його було обвинувачено за ч. 1 ст. 286 ККУ було направлено до Дзержинського районного суду, де він розглядався по суті, але справа була закрита по примиренню по ст. 46 ККУ, а також наявна інформація про те, що 05.08.2020 року за ч. 4 ст. 296 ККУ було направлено обвинувальний акт також до Дзержинського районного суду щодо підозрюваного", — сказала прокурорка.

За її словами, ознаки алкогольного та наркотичного сп'яніння в момент ДТП на пр. Науки у підозрюваного відсутні.

comments powered by HyperComments