Харківським губернатором може стати людина Авакова-Кернеса

Четвер, 12 листопада 2020, 21:16
Харківську облдержадміністрацію може очолити перший заступник мера Харкова Геннадія Кернеса Ігор Терехов.
Харківським губернатором може стати людина Авакова-Кернеса

Це призначення лобіює глава МВС Арсен Аваков, повідомляє «Українська правда», журналістам якої про майбутнє призначення повідомили кілька джерел в уряді, Офісі президента та харківських політичних колах.

«Терехов працював з Аваковим, коли той був губернатором, але потім переметнувся до Кернеса, коли в Арсена почались проблеми», – розповів виданню один із впливових харківських політиків.

Але попри перехід до Кернеса Терехов зберіг дружні та бізнесові стосунки з одним із найближчих до Авакова бізнесменів Ігорем Котвіцьким.

«Після того, як Кернеса вивезли в Німеччину, Котвіцький включився з Аваковим в роботу. Всі розуміють, що Кернес дуже здав позиції. Вибори він виграв, але бути мером навряд чи зможе. І Терехов, і інші групи в «Блоці Кернеса», почали шукати варіанти. В цей час Котвіцький зміг через Терехова провести в списки Кернеса кількох своїх людей. Частину вербують уже після виборів», – розповіло журналістам джерело, обізнане з ходом харківських подій.

Що стосується чинного глави Харківської ОДА Олексія Кучера, то його відставка після програшу «слуг» в області – «питання кількох днів», і воно вже вирішене, переконує джерело в уряді. Для Терехова місце губернатора має стати стартовим майданчиком на майбутніх позачергових виборах мера, коли стане зрозуміло, що Кернес не може виконувати обов’язки міського голови.

comments powered by HyperComments