Держгеокадастр узаконив права сільських землевласників на Харківщині

П'ятниця, 13 листопада 2020, 09:24
Щоденна результативна діяльність Харківського обласного управління Держгеокадастру в реалізації прав громадян на землю в подальшому має залишатись пріоритетом і для об’єднаних територіальних громад.
Держгеокадастр узаконив права сільських землевласників на Харківщині

Днями відбулася робоча зустріч начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Юрія Кундрюкова та Баранівського сільського голови Миколи Петренка. У ході зустрічі було опрацьовано проблемне питання щодо оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства 65 жителями сіл, які входять до складу Баранівської сільської ради Валківського району Харківської області.

«Вказані земельні наділи, – зазначив сільський голова, – тривалий час використовуються місцевими жителями для ведення городництва з початку 90-х років, однак жодних правовстановлюючих документів до теперішнього часу на них не було оформлено. Неодноразові звернення селян до сільської ради, районної державної адміністрації, які були розпорядниками вказаних земель до 2013 року не отримали дієвого реагування».

«Держгеокадастр Харківської області в межах своїх повноважень щоденно стикається з питанням надання правової та землевпорядної допомоги в приватизації земельних ділянок як окремим громадянам, так і знімає соціальну напругу в цій сфері для жителів цілих сіл, – наголосив очільник землевпорядної служби Харківської області Юрій Кундрюков. – Так, нещодавно більше 200 жителів с. Благодатне та с. Серпневе отримали накази Головного управління про передачу земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства».  

«Проблемне питання забезпечення жителів Баранівської сільської ради земельними наділами взято під мій особистий контроль і буде позитивно вирішено в найкоротший строк», – додав він.

Довідково. На виконання Указу Президента України від 15.10.2020 № 449/2020 з метою забезпечення подальшого здійснення реформ у сфері земельних відносин та створення умов для реалізації прав громадян України і територіальних громад у цій сфері постановлено активізувати діяльність із передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність. Головним управлінням на даний час передано з державної власності в комунальну власність 17 об’єднаних територіальних громад земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 40,934 тис га.

comments powered by HyperComments