Перестрілка під Харковом: усіх нападників на автобус «зажиттяїв Киви» відпустили

Вівторок, 24 листопада 2020, 20:36
Київський районний суд Харкова 24 листопада розглянув клопотання прокурорів щодо фігурантів кримінальної справи про напад зі стріляниною на автобус організації тітушок нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви.
Перестрілка під Харковом: усіх нападників на автобус «зажиттяїв Киви» відпустили

Всіх 15 підозрюваних відпустили з-під варти та відправили у цілодобовий домашній арешт, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на прокуратуру Харкова.

Про зміну запобіжних заходів клопотали самі ж обвинувачі. Прокурори в суді заявили про те, що слідчі не виявили ніяких доказів того, що хтось із затриманих був причетним до замаху на вбивство членів організації «Патріоти – За життя».

А оскільки правоохоронці інкримінують підозрюваним лише скоєння хуліганства, а зі справи прибрали згадки про замах, ризики спроб чоловіків втекти від відповідальності, за версією прокурорів, суттєво зменшилися.

Нагадаємо, увечері 27 серпня поблизу Люботина на Харківщині невідомі зупинили мікроавтобус Mercedes-Benz із тітушками нардепа Іллі Киви з ОПЗЖ. З десяток людей почали бити всіх, хто перебував в мікроавтобусі. Втім, і «Патріоти – За життя» відповіли агресією. Внаслідок інциденту четверих довелося шпиталізувати. Нападників затримали за кілька годин після злочину. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 20 листопада Київський райсуд Харкова відпустив із СІЗО харківських патріотів Олександра Савотіна, Антона Мокренка та Євгена Шкіркова, змінивши їм міру запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт.

comments powered by HyperComments