Подія локального масштабу в Харкові неабияк зацікавила Шмигаля: Кабмін терміново зібрався на засідання

Четвер, 21 січня 2021, 22:14
Пожежа в харківському будинку для літніх людей викликала неабиякий переполох в Кабміні.
Подія локального масштабу в Харкові неабияк зацікавила Шмигаля: Кабмін терміново зібрався на засідання

 

У Харкові сталася пожежа в приватному будинку для літніх людей - загинули 15 людей, більше 10 постраждалих госпіталізовані. За попередніми даними, причиною загоряння стало необережне поводження з електроприладами.

Інформація про спалах в двоповерховому житловому будинку, розташованому в Холодногірському районі Харкова, надійшло до поліції 21 січня о 15:11. На місце події терміново вирушили керівництво обласного главку поліції, слідчо-оперативна група відділу поліції №2 Харківського районного управління №3, експерти. Поверх вигорів повністю, згоріли вікна, дах будівлі не видержала.Пожар на 100 кв.м. вдалося локалізувати протягом години.

Після повного гасіння вогню місце події буде ретельно відпрацьовано експертами-криміналістами для зборів речових доказів і визначення причин пожежі.

Як повідомляє телеграм-канал «Тайны депутата», прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав з цього приводу позачергове засідання Кабміну. Створена Держкомісія з розслідування обставин трагедії. Те, що відбулося, кваліфіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня.

Міністр МВС Арсен Аваков вже отримав розпорядження від президента Володимира Зеленського розібратися в ситуації. А Шмигаль буде максимально включений в усі медійні процеси, показуючи роботу, з метою зберегти посаду.

Відтак, на засіданні раптом з'ясувалося, що будинок для людей похилого працював неправомірно. Про це повідомила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна

«Ця установа функціонувала не в правовому полі, її немає в реєстрі постачальників соціальних послуг, відомості про таку установу відсутні в Департаменті соціального захисту», - зазначила Лазебна.

Також урядовиця додала, що мінсоцполітики організує роботу для виявлення установ, які надають соціальні послуги з розміщення літніх людей незаконно, передають «Українські новини».
У власника виявлено ще один нелегальний будинок

Тим часом у Національній поліції повідомили, що у власника згорілого будинку виявлено ще один такий нелегальний пансіонат. Про це заявив керівник Нацполіції Ігор Клименко. У другому будинку було 24 літні людини. «На цей будинок також немає відповідних документів. Щойно ми встановимо цього громадянина, він буде відразу затриманий», - додав керівник поліції.

Трохи раніше Арсен Аваков повідомляв, що вирішуються питання про затримання власниці згорілого пансіонату, однак згодом Клименко заявив, що ця особа - не власниця, а співорендарка.
Після чого Аваков ініціював перевірку приватних пансіонатів. Аваков також повідомив, що, за попередніми даними, цей будинок «взагалі не існує в планах міста».

Міськвлада Харкова оголосила 22 січня днем жалоби.

comments powered by HyperComments