Коли харківський «Металіст» віддадуть Ярославському

Вівторок, 18 травня 2021, 18:17
Стадіон, тренувальну базу та академію передадуть з обласної власності в міську, щоб на "Металісті" міг грати і тренуватися футбольний клуб "Металіст".
Коли харківський «Металіст» віддадуть Ярославському

Поки такого клубу немає, його створять на основі існуючого "Металу".

Рішення про передачу обласної комунальної власності міста повинні прийняти депутати Харківської облради на сесії, яка відбудеться на початку червня. Про це повідомив глава Харківської облради Артур Товмасян, передає Youtube-канал "Бомбардир".

"Зараз наші юристи проробляють повністю і аналізують питання про передачу цього майна. Я думаю, в найближчу - або наступну сесію, або через одну, ми будемо готові для того, щоб весь пакет документів був грамотно юридично підготовлений і передати [комунальну власність - ред. ] рішенням сесії. Я впевнений, депутати підтримають, і ми передамо до міської ради ", - пояснив глава Харківської облради.

Товмасян уточнив, наступна сесія Харківської облради відбудеться або 3, або 10 червня. Він думає, що всі документи до сесії встигнуть підготувати.

Після того, як рішення приймуть, майно буде належати місту. Секретар Харківської міськради Ігор Терехов пообіцяв - стадіон, тренувальну базу та академію будуть удосконалити.

"Якщо нам передадуть стадіон "Металіст", а його передадуть, ми забираємо в місто стадіон, футбольну академію і базу. Це інфраструктура, яка буде належати місту. Ми зможемо її утримувати, при необхідності, витрачати певні фінанси на удосконалення цієї бази. Тому що багато там вже прийшло в непридатність. Нам потрібно все це відновлювати. Ми готові взяти, все це приводити в порядок, а футбольний клуб "Металіст" буде тренуватися на базі, грати на стадіоні, буде академія "Металіста" працювати, діти будуть займатися, потім переходитимуть поступово, в тому числі, у великий футбол ", - розповів секретар Харківської міськради.

Ігор Терехов запевнив, що продаж майна не розглядають.

"Я спілкуюся з Ярославським, я цього не приховую, то, що стосується футбольної команди" Металіст ", футбольної команди" Метал ". Чому - тому що треба підготуватися. Припустимо, менеджмент" Металу ", згодом, я думаю, буде" Металіст " , він повинен пройти свій шлях. А місто має забрати в комунальну власність стадіон, базу і академію, приводити це в порядок. Розрахувати так сили і засоби для того щоб, коли команда увійде вже в єврокубки, то, звичайно, стадіон повинен бути атестований " , - повідомив секретар Харківської міськради.

На питання, де місто візьме гроші на утримання та удосконалення стадіону, бази і академії, Ігор Терехов відповів ухильно.

"Є розумний компроміс в будь-яких рішеннях, є розуміння, що потрібно зробити в першу чергу, що в другу, що в третю, у нас же працюють професіонали. Це для нас не перший і не останній об'єкт інфраструктури, ми зводимо такі об'єкти, які інші міста собі не зможуть дозволити ", - пояснив секретар Харківської міськради.

Нагадаємо, колишній власник клубу "Металіст" Олександр Ярославський обіцяє відродити його. Для цього стадіон, базу та академію у області попросили передати в комунальну власність міста. Після аудиту питання про передачу майна з Харківської облради до Харківської міськради нинішні власники розглянуть на сесії.

Після продажу "Металіста" (2013 рік) Олександр Ярославський за контрактом десять років не може займатися футболом. Але цей термін скоро добігає кінця.

comments powered by HyperComments