Товариству мисливців та рибалок Харківщини виповнилося 100 років

Середа, 21 липня 2021, 17:40
Найавторитетніша громадська організація мисливців та рибалок на теренах України – Харківська обласна організація Українського товариства мисливців та рибалок відсвяткувала вік з дня свого заснування.
Товариству мисливців та рибалок Харківщини виповнилося 100 років

Будучи започаткованою ще в далекий радянський час, 10 липня 1921 року в Харкові, з початку незалежності України організація зросла до всеукраїнського рівня і продовжує залишатись однією з найбільшою громадською організацією такого профілю і дотепер.

До ювілярів завітав начальник Держекоінспекції у Харківській області Євген Оберемок, який звернувся до всіх присутніх зі словами вдячності і вручив членам товариства цінний подарунок.

За словами керівника ековідомства: «100 років – це серйозний і одночасно відповідальний вік в житті організації, пройдений значний шлях, який став можливим завдяки витримці, досвіду і натхненності кожного члена організації».

Як відомо, територіальні органи Держекоінспекції в областях, мають широку низку повноважень в сферах раціонального використання, відтворення і охорони об’єктів тваринного світу, риби та інших водних живих ресурсів, і колектив інспекції спрямовую свої зусилля на досягнення результатів в цих сферах.

«Філософія товариства – виховання у його членів почуття любові і дбайливого ставлення до природи, виховання почуття раціонального використання мисливської фауни та водних живих ресурсів сприяння розвитку мисливства, любительської спортивної риболовлі, що дозволяє товариству і зараз попри поважний вік бути у перших лавах охоронців природи та примноження її можливостей» – наголосив Євген Оберемок.  

Довідково. Початок діяльності Української спілки мисливців  і  рибалок,  наймасовішої і найбільш популярної  громадської організації,  покладений 10 липня 1921 р. в м. Харкові, коли  за ініціативою існуючої  у той час  при  Народному  комісаріаті  землеробства (НКЗ)  УРСР  Центромисливства, був  скликаний 1-й з'їзд, на  якому мисливці  і  рибалки  об'єдналися у   Всеукраїнську спілку мисливців  і  рибалок (ВУСМР). Згідно офіційних джерел, кількість членів товариства складає 335 тис. чол., площа закріплених за товариством мисливських угідь – 37,3 млн га.

comments powered by HyperComments