У Харкові підняли Державний Прапор на найвищий в Україні та Європі флагшток

Неділя, 22 серпня 2021, 14:06
Державний Прапор розміром 22,5 м на 15 м підняли до 30-річчя Незалежності України на найвищий в Україні та Європі флагшток у 101 м, що встановлений на набережній річки Лопань у центральній частині Харкова.
У Харкові підняли Державний Прапор на найвищий в Україні та Європі флагшток

Право підняття прапору України надано батькові загиблого Героя Небесної Сотні Євгена Котляра Миколі Котляру та командиру групи курсантів факультету зенітно-ракетних військ Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, учаснику бойових дій на сході України старшому сержанту Костянтину Вурсті. Учасниками церемонії підняття прапора на найвищому у Європі флагштоку заввишки понад 100 метрів стали більше 200 людей – представники влади Харкова та області, громадських організацій, військові, містяни та гості з сільських районів області, багато з них – у вишиванках. Прапор підняли зі швидкістю понад 10 м/секунду під хоровий спів Гімну України та салют. Весь час на майданчику біля флагштока працював великий екран, який транслював промову Президента Володимира Зеленського, який став ініціатором підняття синьо-жовтого стяга на нових флагштоках у всіх регіонах країни.

«Сьогодні дуже важливий день для нашої держави і Слобожанщини. Я добре пам’ятаю важкі часи 2014 року, коли нам довелося силою повертати на будівлю обласної державної адміністрації Державний Прапор України. Його зняли сепаратисти, які намагалися захопити будівлю. Це був великий біль для патріотів. Тоді ми повернули український прапор на місце. Я вірю, що ми повернули його назавжди. Сьогодні над Харківщиною майорить один з найбільших прапорів у Європі. І це говорить про те, що зараз ми живемо у стабільній та патріотичній державі, яка впевнена у своєму майбутньому», – сказав т.в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

Після завершення церемонії біля флагштока почався святковий концерт, люди роблять селфі, знімають прапор та флагшток на відео.

comments powered by HyperComments