З блокадного Ізюму вдалося вивести вісім людей. Люди пройшли 15 кілометрів пішки

Середа, 23 березня 2022, 10:34
Ізюм перебуває в блокаді більше двох тижнів, і російські війська обстрілюють усіх, хто намагається в'їхати в місто або залишити його, через що неможливо організувати постачання гуманітарної допомоги.
З блокадного Ізюму вдалося вивести вісім людей. Люди пройшли 15 кілометрів пішки

Як повідомив начальник відділу молоді та спорту Ізюмської міської ради Максим Стрельник, група ізюмчан все ж таки змогла зв'язатися з міською владою та попросити допомогти евакуюватися.

"Єдиною можливістю вибратися з блокадного міста була організація пішого марш-кидка з Ізюму у напрямку Донецької області вздовж русла річки Сіверський Донець", - розповів Максим Стрельник.

Коли міська влада погодила всі деталі цієї операції зі Збройними силами України, колона з 8 осіб, серед яких були жінки, вирушила затвердженим маршрутом.
Ізюмчани пройшли під ворожим обстрілом пішки близько 15 кілометрів до умовної точки, де їх зустріли представники міської влади. Ніхто з людей не постраждав.
Чиновники доставили всіх врятованих ізюмчан до Слов'янська, де їм надали безкоштовне житло та харчування. Крім того, вдалося доставити гуманітарну допомогу до села Синичине: сюди привезли продукти та воду.

comments powered by HyperComments