Із Харкова тимчасово перевезуть університет ім. Каразіна

П'ятниця, 1 квітня 2022, 14:17
Перевезення університету пов'язано із руйнуванням більшості його навчальних корпусів
Із Харкова тимчасово перевезуть університет ім. Каразіна

Більшість навчальних корпусів Національного університету ім. В.Н. Каразіна знищено під час рашистських авіаударів і артилерійських обстрілів. Відповідно, щоб забезпечити подальшу роботу ВНЗ, його планують тимчасово перевезти до іншого міста. Про це заявив заступник Міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час спільного телемарафону українських телеканалів. 

"На превеликий жаль, університет імені Каразіна повністю зруйнований рашистськими загарбниками та їхніми авіаударами. Але університет буде переміщений під керівництвом міністерства освіти у більш безпечне місце", – розказав посадовець. Куди саме переїде університет, Вітренко не уточнив.

 За словами посадовця, із Харкова також перевезуть до інших міст і низку інших ВНЗ. Харківський біосферний університет вже перемістили на Закарпаття. На стадії переїзду також Чернігівська політехніка та Маріупольський державний університет. 

Андрій Вітренко підкреслює, що зараз головним завданням є збереження освітньої мережі. Оскільки після перемоги Україна потребуватиме спеціалістів для відбудови країни. 

"Тому ми робимо все, аби не втратити жодного університету", – додав він. 

Але є також низка університетів, яки висловили бажання лишитися у своєму місті. З 4 квітня вони також запускають навчання – в оналйн-формі.

В той же час у Харківському національному університеті ім. В. Каразіна вже поновили дистанційне навчання. Перші заняття відбувались 28 березня. Процес взаємодії зі студентами організували у максимально лояльному форматі.

comments powered by HyperComments