Мешканців Лозової на Харківщині евакуйовують на Полтавщину

Понеділок, 4 квітня 2022, 16:03
Для евакуації мешканців м. Лозова використовують залізничний транспорт
Мешканців Лозової на Харківщині евакуйовують на Полтавщину

Про евакуацію мешканців м. Лозова Харківської області через загрозу ракетних ударів повідомляє голова Лозівської громади Сергій Зеленський. За його словами евакуація почалася сьогодні 4 квітня. Мешканців відправляють у Полтавську область. Про це повідомляє "Укрінформ".

«Вчора був вимушений рекомендувати мешканцям громади виїхати у безпечніші місця. Прошу вас не панікувати. Це запобіжний захід у зв’язку з ракетними небезпеками, які стали частішими в нашому місті», - сказав Зеленський.

За його інформацією, протягом дня курсуватимуть поїзди у полтавському напрямку. Поки їх планується три, перший вирушив о 12-ій, за потреби їх кількість збільшать. Із керівництвом Полтавщини є домовленість щодо допомоги у розміщенні лозівчан.

Місто Лозова прийняло чимало мешканців міста Харкова, та евакуйованих із міста Ізюма, але вже кілька раз зазнавало обстрілів зі сторони рашистів. 22 березня було обстріляно біля 20 приватних будинків і місцеві підприємства, тоді загинула людина, ще дев'ятеро отримали поранення. 2 квітня війська рф завдали по Лозовій ракетних ударів. Внаслідок цього 40 тис. жителів громади залишилися без електроенергії, а 62 тис. – без водопостачання. Від ударів двох ракет травми середнього ступеня важкості отримали шестеро містян. Відновили послуги 3 квітня ввечері.

Лозівщина межує з Балаклією, яка перебуває в тимчасовій окупації, та заблокованим із початку березня Ізюмом, де точаться запеклі бої.

comments powered by HyperComments