Мер Балаклії здав місто і подався до РФ

Четвер, 7 квітня 2022, 13:11
Балаклійський міський голова Іван Столбовий, за інформацією української влади, залишив територію громади та виїхав до РФ.
Мер Балаклії здав місто і подався до РФ

Про це в інтерв'ю "Фактам" сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"За нашою інформацією, мер Балаклії зі своєю сім’єю залишив це місто і виїхав на територію Росії. На жаль, ми такі факти маємо, і я переконаний, ці люди понесуть справедливе та жорстке покарання за свої дії, за зраду України і кожного мешканця населеного пункту", — сказав Синєгубов.

За його словами, щодо Столбового є кримінальне провадження, тривають слідчі дії, наслідком яких, на переконання Синєгубова, стане оголошення підозри.

Нагадаємо, 26 лютого Іван Столбовий підтвердив, що до Балаклії наближаються російські військові. 28 лютого стало відомо, що місто зазнало авіаударів.

Російські війська зайшли до Балаклії на початку березня. Попри це протягом кількох тижнів міський голова роздавав гуманітарну допомогу від підприємств та волонтерів, регулярно повідомляв про свою діяльність у соцмережах. Напередодні стало відомо, що мера Балаклії, його заступника та начальника відділу затримали окупанти. Зв'язок з ним обірвався.

28 березня стало відомо, що Столбового звільнили, він неушкоджений та вільно пересувається тимчасово окупованим містом. У мережі тим часом з’явилося відео з Іваном Столбовим, на якому він повідомляє жителям, що ухвалив рішення залишатися у місті, "хоча була можливість поїхати на західну Україну, кудись ще". Він також сказав, що "сьогодні повністю Україна вже нічого не дає" і запропонував жителям вирішувати, брати "гуманітарну допомогу" від російських військових чи ні.

Олег Синєгубов засудив дії мера Балаклії: "Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельчан. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває наших людей та руйнує наші міста".

 

comments powered by HyperComments