Із харківського Фельдман-екопарку через обстріли не можуть евакуйовувати тварин

Неділя, 10 квітня 2022, 18:42
Евакуація тварин із екопарку, який знаходиться під обстрілами, не проводиться вже три дні через постійні обстріли
Із харківського Фельдман-екопарку через обстріли не можуть евакуйовувати тварин

Евакуація тварин із зруйнованого обстрілами рашистів Фельдман-екопарку, який знаходиться під Харковом, тимчасово припинена через постійні обстріли. Тварин не вивозять вже три дні. Про це в соцмережі повідомив засновник екопарку бізнесмен Олександр Фельдман.

“На жаль, ми вже третій день не можемо потрапити на територію Екопарку для евакуації тварин. Інтенсивність ворожого обстрілу в ці дні така, що немає можливості навіть під'їхати до його території. Тож позитивних новин поки що немає", - написав Фельдман. Він також зазначив, що спроби вивезти вцілілих тварин не припиняються. Як тільки дозволить ситуація, рятувальна операція продовжиться.

"Мета залишається колишньою – вивезти на безпечну територію всіх уцілілих тварин. Ми від неї не відступимося, тому що гуманне ставлення до тварин – це те, що робить нас людьми", - резюмував засновник комплексу.ю 

Нажаль, Фельдман-екопарк, який знаходиться за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі, майже повністю зруйнований обстрілами рашистів. Комплекс знаходиться під вогнем рашистів із першого дня повномасштабного вторгнення. Через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Від обстрілу загинули троє працівників Екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем. Їх навіть хотіли присипити. Проте на допомогу прийшли колеги та волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин поселили у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Також вирішується питання з вивезенням 5 бурих ведмедів та інших тварин. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі».

А 9 квітня стало відомо, що російські окупанти вкрали з Екопарку овочі, які призначалися для годівлі тварин.

comments powered by HyperComments