Російських військ навпроти Харкова зараз втричі менше, а ніж було 24 лютого

Понеділок, 11 квітня 2022, 19:23
Про чисельність російських військ, що загрожують Харківщині, розповів начальник управління СБУ в Харківській області Роман Дудін
Російських військ навпроти Харкова зараз втричі менше, а ніж було 24 лютого

Очільник Харківського обласного управління СБУ Роман Дудін в інтерв'ю одному із українських телеканалів заявив, що кількість російських військ, які загрожують Харкову, зараз втричі менше, а ніж 24 лютого, а настрій окупантів - дуже поганий.

"Те угрупування, яке було вичавлене із Київської, Чернігівської та Житомирської областей, перекинули і продовжують перекидати на Слобожанський напрямок. Це не означає, що всі вони зосереджені проти Харкова. Ми бачимо кілька точок, де вони концентрують свої зусилля. В цей же час і Збройні Сили України концентрують свої зусилля навпроти цих місць.

Власне навпроти Харкова по північному напрямку, по найкоротшій дорозі до міста, російських військ втричі менше, а ніж було 24 лютого", - заявив Роман Дудін. Він додав, що перехоплені розмови російських окупантів говорять про те, що в них "дуже поганий настрій".

"Ті війська, які вже брали участь у війні на території України, ті, які потім були виведені, знаходяться у вкрай подавленому психологічному стані. Як і війська, які продовжують воювати на нашій території. Всі чекають на ротацію, в них кожен тиждень є якісь нові терміни. Їх командири розповідать, що "вас через тиждень поміняють, через два тижні. Кожен тиждень якась нова дата і військові рф розуміють, що їх банально дурять. І багато випадків, коли вони відмовляються виконувати наказ. Є випадки дезертирства, невиконання наказів, Вони вважають, що їх кинули сюди фактично на убій, як гарматне м'ясо", - пояснив Дудін. За його словами, зібране біля Харкова угрупування наразі не готове атакувати українські позиції.

"Відповідно до військових норм, у них на сьогоднішній день не вистачає сил", - каже начальник Харківської обласної СБУ.

comments powered by HyperComments