Люди повертаються у Харків, бо вірять у перемогу

Середа, 27 квітня 2022, 09:11
Хоча у Харкові досі небезпечно перебувати, городяни не поспішають їхати, навпаки, дехто вже почав повертатися.
Люди повертаються у Харків, бо вірять у перемогу

“Ось сьогодні буквально пробка була при в'їзді до міста Харкова, повертаються цілими сім'ями та перебувають у місті Харкові. Ті, хто хоче виїхати з людей, у нас сьогодні є шляхи евакуації, але люди не хочуть залишати місто Харків”, — розповів харківський міський голова Ігор Терехов.

А ось деяким буквально нікуди повертатися, бо вони залишилися без даху над головами, тож, каже Ігор Терехов, у Харкові вже розмірковують над тим, як забезпечити житлом тих городян, які втратили власні будинки.

“Ми маємо певні плани, як нам зробити так, щоб, звичайно, забезпечити житлом. Ми сьогодні дуже активно над цим працюємо разом із нашими іноземними партнерами, провідними архітекторами світу, і для нас це дуже важливо. І така робота вже ведеться, але зараз, коли триває війна, коли рвуться снаряди, гинуть люди, наше основне завдання – передислокувати людей із районів постійних обстрілів, щоб зберегти їм життя”. Звернулися до людей для того, щоб вони, по можливості, перебували у житлових будинках, у бомбосховищах, на станціях метрополітену та зберігали життя. Ми туди підвозимо продукти харчування, медикаменти, забезпечуємо всім необхідним”, — говорить харківський міський голова Ігор Терехов.

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирні райони Харкова. Місто та жителі різних районів щодня страждають від бомбардувань, найважча ситуація залишається на Північній Салтівці.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments