Населений пункт у Харківській області на межі гуманітарної катастрофи

Неділя, 1 травня 2022, 13:14
У селищі Вільча Вовчанського району Харківської області мешкає близько 2 тисяч осіб, у тому числі внутрішньо переміщених осіб.
Населений пункт у Харківській області на межі гуманітарної катастрофи

Але через окупацію там склалася надзвичайна гуманітарна ситуація.

За словами омбудсмена Людмили Денисової, мешканці селища потребують продуктів, ліків та засобів гігієни.
 
Також Денисова повідомила, що там відсутнє надходження пенсій через поштові відділення, а зняти кошти з банківських карток немає можливості. У селі відсутня електроенергія, водопостачання, мобільний зв'язок та інтернет.
 
У селищі Вільча функціонує пансіонат для людей похилого віку, більшість підопічних якого не можуть самостійно пересуватися. Через відсутність електропостачання персонал готує їжу у дворі закладу. Відсутня гаряча та холодна вода, – розповіла про ситуацію омбудсмен.
 
Вовчанський район, де розташоване селище, відрізано від України по річці Сіверський Донець, адже там підірвано мости та греблі на Печенізькому водосховищі.
 
Окупанти проводяться репресії населення: примусово забирають учасників АТО, працівників української поліції, мисливців – у них відбирають зброю, а у підприємців та фермерів – автомобілі та техніку, – повідомила Денисова.
 
Вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну з вимогою врахувати факти терору, жорсткого та принизливого поводження з громадянами у селищі Вільча.

comments powered by HyperComments