Як Циркуни зустрічали справжніх визволителів (ВІДЕО)

Понеділок, 9 травня 2022, 09:11
В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України на Харківському напрямку 7-8 травня звільнені кілька населених пунктів поблизу обласного центру.
Як Циркуни зустрічали справжніх визволителів (ВІДЕО)

В їх числі - селище Циркуни, котре з перших днів повномасштабного вторгнення росіян опинилося в окупації. «Рускій мір» приніс лише страждання і розруху: знищені домівки та вулиці.

«Місцеві жителі зі сльозами на очах зустрічали захисників, які вибороли звільнення села. Дякуємо кожному жителю за стійкість і патріотизм, за те, що мали мужність чинити опір попри терор росіян, - говорить голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. - Зараз тут працюють правоохоронці, які фіксують злочини окупантів. Підрозділи піротехніків поступово проводять розмінування. Просимо бути вкрай обережними і не поспішати із повернням додому, як би цього не хотілося. Зараз це все ще небезпечно».

Циркунівський сільський голова Микола Сікаленко, якого викрадали окупанти, звернувся до мешканців громади:

«Шановна громада, я сподіваюсь, що ці буремні часи пройшли. Тепер нам предстоїть дуже багато роботи, треба буде відновлювати наше село. Те, що наробили ці нелюди. Я звертаюсь до вас, щоб ми не опускали руки, щоб ми понімали, що попереду в нас буде світле майбутнє. Ми – люди Циркунівської громади – люди роботящі. Я думаю, що буде важко, але ми зможемо відновити наше прекрасне село, яке вони, до речі, називали городом. Вони уяви не мають, який город, а яке село. У їхній уяві наше село – це город. Є з чим порівнювати. Тому я звертаюсь до вас, щоб ви не панікували, але пам’ятали, що в нас було, пам’ятали, скількох людей ми та домівок втратили. І це тяжко, безумовно. Але ми повинні вистояти, зібратись духом і силою та відновлювати нашу громаду», — сказав Микола Сікаленко.

Поліція уже приступилася до виконання своїх функцій у Циркунах, так само, як і в інших звільнених від окупантів населених пунктах, повідомив начальник Головного управління Національноі поліціі в Харківській області Володимир Тимошко.

Як тільки дозволять військові - власті і комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру в селищі.

Як повідомляла «Варта», на Харківському та Ізюмському напрямках Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій. В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни. Напередодні сили оборони України відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки на Харківщині.

comments powered by HyperComments