Окупанти масово покидають Борову на Харківщині

Понеділок, 9 травня 2022, 16:31
З суботи спостерігається масовий вихід військ рф з території Борової та Богуславки в напрямку Куп’янська.
Окупанти масово покидають Борову на Харківщині

Про це йдеться у повідомленні Боровської селищної ради.

Водночас, за данимии аерофотозйомки, велика кількість живої сили і техніки окупантів залишається в селах Ізюмське, Дружелюбівка, Ольгівка, Чернещина, Першотравневе, Підвисоке, Гороховатка, Бахтин. В полях поблизу сіл замаскована ворожа техніка. Для мирних жителів таке зосередження ворожих військ несе значні безпекові загрози. Також небезпечно зараз відвідувати ліси, посадки, зокрема в місцях, де перебували російські військові. Там можуть бути міни і розтяжки.

В окупованих селах загарбники розміщуються в закладах соціальної інфраструктури та розселяються в пустих будинках місцевих жителів. Ймовірно, у рашистів наразі є проблеми з забезпеченням та не вистачає продовольства, оскільки вони відловлюють на вулицях курей, качок, гусей, а також відбирають або обмінюють у місцевих мешканців свиней та продукти харчування.

На території громади вже тривалий час немає електрики, мобільного зв’язку, інтернету. Працюють деякі магазини та аптеки, але асортимент товарів дуже обмежений.

У сусідніх з Боровою районах загарбники намагаються поширювати дезінформацію та фейки. Так, у Сватовому стали доступні лише російські телеканали, а сторінки єдиного місцевого українського ЗМІ у соцмережах зламали.

«У відео із селом Піски-Радьківські, яке розповсюджують сепаратистські та російські паблики, переплутано назву населеного пункту. Автори зйомки показали, як дбайливо російські загарбники чистять пам'ятники переможцям над фашизмом та алеєю пам'яті. При цьому у відео чомусь ретельно ховається антураж навколо», — наголошує місцева влада.

comments powered by HyperComments